Kurs plan

Her vil vi legge ut dykkerkurs planer vi har her i klubben.


INGEN KURS PLANLAGT I 2014, MEN TA KONTAKT OM DU ER INTERISERT I ETT, SÅ SER VI HVA VI FÅR TIL. !
 

  •     Vi kan nå få til et PADI OWD kurs helga uke 24 og 25(2012) pluss noen dager teori i ukedagene. KURS GJENNOMFØRT.
  •     Vidre blir det muligens et AOWD (Advanced open water diver) kurs kjørt i etterkant av dette, sommer-høst 2012. KURS GJENNOMFØRT.
  •     Muligheter for ett Padi Rescue kurs i løped av året 2013. Mer info vil da komme.
  •     Om ønskelig med Grunnkurs, evt Advanced kurs, ta kontakt !Generel info om kurseneOWD (open water diver):

Er grunnkurs i sportsdykking. Dette er kurset for deg som ikke har dykket før, og som ønsker å ta steget ned i vår fasinerende undervannsverden. På grunnkurset får du opplæring i det du trenger å mestre for å gjøre dykking til en sikker og morsom hobby. Maks dybde er 18 meter.

Kurset består av 3 deler.

Teori:
Vi har teoriundervisning på skolen, vanligvis 4 kvelder. Teorien har 5 moduler, og til hver modul har vi en liten quizz for å sjekke om du har lært alt du burde i denne modulen. Dette er et verktøy for deg og oss for å se om det er noe vi bør undervise mer i. Etter alle 5 modulene er gjennomgått, har vi en oppsummerende eksamen. Alle quizzer og eksamen har svaralternativer, så det er bare å krysse i vei.

Tilvenning:
Tilvenningen skjer enten i basseng eller i sjøen ( på sommeren ). I løpet av dagen går vi gjennom og øver på alle øvelsene du skal mestre før du for alvor starter dykkinga i sjøen. Dette er mestringsbasert, så det er satt av god tid dersom noen plages litt og trenger ekstra tid med noen av øvelsene. Vanligvis blir deltakerne overrasket over hvor lett dette går etter å ha prøvd en stund i bassenget. Men det er ikke uvanlig å ramle litt på rumpa første gang du skal sette deg på kne ned i bassenget... Da er det bare å trøste seg med at mestringskurven går rett til værs på denne dagen.
           
        
Sjødykking.
I løpet av kurset skal du ha 6 dykk i sjøen fordelt på 3 dager. De 4 første er vanligvis treningsdykk med diverse øvelser i tillegg til en lengre svømmetur under vann. De 2 siste er "eksamensdykk" hvor du og buddyen din planlegger og gjennomfører dykkene sammen mens instruktør og dykkeleder passer på fra overflata. Dykk 5 og 6 er spesielt for Norge, i utlandet er det bare 4 dykk på grunnkurset. På grunn av tøffere forhold her oppe ønsker vi å sikre at deltakernes opplæring er god nok, og har derfor lagt til en ekstra dag i sjøen for deg. På denne måten får du en gradvis tilvenning til å dykke uten instruktør, så overgangen ikke blir så brå.

Dykkingen er ferdighetsbasert, og etter bestått kurskrav får du PADI Open Water Diver sertifikat, og er klar for å dykke i den store vide verden.

 
AOWD (advanced open water diver):

Ønsker du utforske dykkinga enda mer etter grunnkurset? Da anbefaler vi Advanced kurset. Her er det ingen eksamen, bare dykking. Du lærer prosedyrer for dykking under litt mer krevende forhold enn det du opplevde på OWD kurset, og du får mulighet til å gå videre i kontrollerte og sikre omgivelser.

Det er 5 dykk på kurset (kan variere), Strømdykk, Vrakdykk, Dypdykk til 30 m, og Navigasjon. Når årstida tillater det har vi Nattdykk. Ellers blir det vanligvis enten Søk og hev, Tørrdrakt, Peak Performance Boyancy, Multi Level eller Foto. Se timeplan for oppdatert oversikt.
 
På AOWD-kurset er det opplevelsene som står i sentrum!

 

 

 

Dykking er ikke bare en hobby, men en livsstil !

Joomla templates by a4joomla